knop nederlands button english
knop nederlands button english

Groningen


@ease Groningen
Herestraat 103
9711 LG Groningen
groningen@ease.nl


Tijdens onze openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar via nummer: 06-57012303.

Kijk hier voor onze openingstijden.


Je kunt gewoon langskomen. Zo vaak als je wilt. Een afspraak maken hoeft niet, maar mag natuurlijk wel.

Je kunt @ease Groningen vinden in het pand van Jimmy’s Groningen, dichtbij het centraal station. Het pand bevindt zich tussen het Hereplein en het begin van de Herestraat. Als je met de bus komt, kun je het beste uitstappen bij het Hereplein. Als je binnenkomt, stap je direct de huiskamer van Jimmy’s binnen. Daar wordt je opgevangen door de vrijwilligers van Jimmy’s of van @ease. De gespreksruimte van @ease bevindt zich bovenin het gebouw. Daarvoor moet je twee trappen omhoog.

Als je samen met iemand anders naar ons toekomt, dan mag diegene natuurlijk met je mee naar de gespreksruimte óf die persoon kan op je wachten in onze ‘huiskamer’. Dat bepaal jij. We snappen dat het best spannend kan zijn als je voor het eerst bij ons langskomt. Dat heeft bijna iedereen. Daarom beginnen we rustig met een kopje koffie of thee en zien we vanzelf wat we voor jou kunnen doen.

Over Jimmy’s

Jimmy’s is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. De plek wordt gebruikt voor het werken aan eigen of gezamenlijke projecten, het organiseren van workshops, of het bij elkaar komen om te relaxen. Het is ook een plek waar informatie en ondersteuning te vinden is over onderwerpen waar jongeren vaak vragen over hebben, zoals lichaam en gevoel, relaties en seks, familie en vrienden, school en toekomst, wonen, werken en geld, geweld en pesten, roken, drank en drugs.


Vragenlijst

Als het gesprek klaar is, zullen de vrijwilligers je vragen op een iPad een vragenlijst in te vullen. Dit kan anoniem. De antwoorden worden gebruikt voor onderzoek. We willen bijvoorbeeld graag weten hoe jij @ease gevonden hebt en hoe je het gesprek vond gaan. Jouw mening is belangrijk voor ons. Je kan ons helpen @ease te verbeteren. Mocht je liever niet mee willen werken, dan is dat geen probleem. Je kunt dat gewoon tegen ons zeggen.


Chat

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je ons ook via de chat bereiken van 15.30 uur tot 18.00 uur.


Vragen over je gezondheid?

Wil je iets weten over je gezondheid? Ga naar www.jouwggd.nl.Direct hulp nodig?

Denk je aan zelfmoord en heb je direct hulp nodig?Veel jongeren vinden het moeilijk om over zelfmoord te praten. Maar we weten dat praten over zelfmoordgedachten heel erg kan opluchten. Het helpt om de eenzaamheid en spanning weg te nemen. Je wordt rustiger. De ander kan je helpen om je gedachten te ordenen. En zal proberen om samen met jou een oplossing te zoeken.


@ease Groningen
@ease Groningen kamer
@ease Groningen kamer
Milou

Milou, vrijwilliger:

“Het leven zit vol pieken en dalen. Helaas horen ook de dalen erbij, wij staan voor je klaar om deze zo dragelijk mogelijk te maken. Praten kan hier zeker bij helpen.”

Cecile

Cecile, locatiemanager:

“Praten met iemand zonder agenda kan je helpen om op eigen kracht verder te gaan na een goed gesprek. Ik hoop dat we jou dit bij @ease kunnen laten ervaren.”

Marjolein

Marjolein, vrijwilliger en
verpleegkundige:

"Je verhaal doen en vooral gehoord worden, zonder allerlei poespas! Daarvoor ben je bij @ease aan het juiste adres."

Wimjan

Wimjan, vrijwilliger
en GZ-psycholoog in opleiding

"Als jongere sta je er echt niet alleen voor, ook al voelt het soms wel zo! Een luisterend oor van iemand kan dan heel waardevol zijn."

Loes

Loes, orthopedagoog:

“Samen kan je meer dan alleen. Daarom is het zo fijn dat je bij @ease even laagdrempelig kan komen kletsen. Niets moet en alles mag!”

Susan

Susan, vrijwilliger:

“Be afraid, and do it anyway.”

Sophie

Sophie, vrijwilliger

“Mijn motto is ‘Werk hard, wees mild en leef vrolijk’. Maar vrolijk leven kan soms behoorlijk lastig zijn. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan. Jouw gedachten, gevoelens en problemen mogen er zijn.”