NL EN
NL EN
@ease logo
Groen getekend cirkeltje

Jongerenraad @ease

Even voorstellen...

Vanaf begin 2023 heeft @ease een nieuwe landelijke jongerenraad. De jongeren uit deze adviesraad geven gevraagd en ongevraagd advies aan @ease. Ze denken mee over de onderwerpen die er landelijk binnen @ease spelen, sparren samen met het bestuur over wat er wel en niet werkt en dragen projecten voor om @ease te blijven verbeteren. Zo is @ease er vóór en dóór jongeren. De jongerenraad bestaat uit jongeren vanuit verschillende @ease locaties in Nederland (regio Zuid, Midden en Noord). Zij staan ook in contact met de lokale jongerenraden, zodat kennis landelijk gedeeld kan worden.

Wie zitten er in de landelijke jongerenraad?

Dion Ras

Dion is in februari 2020 begonnen als vrijwilliger bij @ease Maastricht. Volgens Dion weten jongeren als geen ander hoe het is om op te groeien in een wereld vol verandering. Als organisaties zich willen aanpassen aan een snel veranderende wereld, dan heb je jongeren nodig. Een goede samenwerking tussen jongeren en organisaties vereist wel dat de stem van jongeren echt gehoord wordt—iets waar Dion voor wil zorgen als lid van de jongerenraad.

Dion Ras

Wiger Hartstra

Wiger is sinds september 2022 vrijwilliger bij @ease Groningen. Hij studeert psychologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij zet zich in voor @ease omdat praten helpt, bij kleine en bij grote dingen. Als lid van de jongerenraad wil Wiger meehelpen om @ease nog toegankelijker te maken zodat zoveel mogelijk jongeren de kans krijgen om te praten. 

Wiger Hartstra

Dieuwertje van Dijk

Dieuwertje is gestart als vrijwilliger bij @ease Maastricht. Ondertussen werkt zij al een tijdje op landelijk level voor @ease. Ze neemt hierin diverse taken op zich op organisatorisch en administratief vlak. Ze laat haar stem namens de jongeren horen tijdens de bestuursvergaderingen en is een brug tussen de jongerenraad en het bestuur. @ease is er vóór en dóór jongeren. Het is belangrijk dat de stem van jongeren gehoord worden wanneer er besluiten worden genomen. 

Dieuwertje van Dijk

Emilie Beemsterboer

Emilie is sinds 2022 vrijwilliger bij en sinds 2023 locatiemanager van @ease Rotterdam. Ze zet zich in voor de mentale gezondheid van jongeren omdat ze vindt dat iedereen een support-systeem verdient. Ze hoopt d.m.v. haar werk bij @ease de veerkracht in jongeren te versterken en daarnaast voor een “community” te zorgen voor zowel de jongeren die bij @ease binnenlopen, als voor de vrijwilligers die bij @ease werken.


Emilie Beemsterboer

Rianne Klaassen (medeoprichter @ease)

“Bij @ease kunnen we niet zonder de mening en adviezen van jongeren zelf. Daarom is de @ease jongerenraad ontzettend belangrijk. In deze raad zitten jonge vrijwilligers uit heel Nederland. Ze denken mee met @ease en geven gevraagd en ongevraagd advies. Vanuit het bestuur van @ease neem ik deel aan deze overleggen. Ik vind het een feest om dit te kunnen doen: de passie van deze jongeren om het écht beter te maken is heel aanstekelijk. Als medeoprichter van @ease is dat precies wat ik voor ogen had toen we begonnen. Jongeren die samen en volgens hun eigen behoeften constructief bijdragen aan de ontwikkeling van @ease.”

Rianne Klaassen (medeoprichter @ease)
Groene lijn