NL EN
NL EN
@ease logo
Groen getekend cirkeltje

ENYOY

Bij @ease ben je altijd welkom voor een luisterend oor. Soms heb je behoefte aan meer hulp bij het omgaan met jouw struggles. Daarom denken we bij @ease ook met je mee over geschikte plekken voor ondersteuning of therapie. We willen je hier alvast informeren over ENYOY dat we momenteel ontwikkelen voor jongeren in Nederland!

Last van beginnende psychische klachten? Of twijfel je daarover?
Bij ENYOY kun je binnenkort gratis, anoniem en online aan de slag met jouw mentale gezondheid. Het is speciaal gemaakt voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Er zijn andere (ervaringsdeskundige) jongeren en psychologen die steunen en mee kunnen denken.

Leren omgaan met mentale klachten

Veel jongeren hebben wel eens te maken met somberheid, angst of stress. Dat zijn hele normale problemen die iedereen wel eens heeft. Toch kun je hier echt last van hebben. En de stap om hulp te zoeken is soms te groot of te spannend...

Via het veilige en besloten online platform van ENYOY kun je straks zelf, waar en wanneer je wilt, werken aan jouw mentale gezondheid. Er zijn andere (ervaringsdeskundige) jongeren en psychologen die steunen en mee kunnen denken.

ENYOY is een wetenschappelijk onderzoeksproject en heet voluit: 'ENgage YOung people earlY (ENYOY)'. In dit project willen we jongeren met beginnende psychische klachten helpen. Dat doen we via een online platform, gemaakt door psychologen, artiesten, wetenschappers, ervaringsdeskundigen en jongeren! Op het platform kunnen jongeren zichzelf leren om beter met bepaalde psychische klachten om te gaan.

Gebaseerd op eHeadspace Generation Next uit Australië ENYOY is gebaseerd EHeadspace Generation Next uit Australië: een combinatie van eHeadspace en Moderated Online Social Therapy. Headspace bestaat al 15 jaar. Jongeren kunnen er binnenlopen voor hulp als ze psychisch niet zo lekker in hun vel zitten. In Nederland is @ease op dit idee gebaseerd.

Uit Australië weten we dat het aanbieden van een online platform (eHeadspace Generation Next) naast de inloopcentra goed aansluit bij wat jongeren nodig hebben. Op dit platform, dat in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld is, zijn andere jongeren en psychologen samen online in een veilige eCommunity. Via een persoonlijk therapiepad met oefeningen, tips en hulp kunnen jongeren er leren om met bepaalde klachten om te gaan. In dit filmpje zie je hoe eHeadspace Generation Next er in Australië uitziet.

Onderzoek in Nederland
Ook in Nederland willen we dit platform beschikbaar maken voor jongeren. Daarom onderzoeken we, samen met wetenschappers van het Amsterdam UMC en de Universiteit Maastricht, hoe we zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de behoeften van Nederlandse jongeren. Allereerst zullen 125 jongeren het platform uitproberen en met ons meedenken over hoe behulpzaam ENYOY is bij het verminderen van hun klachten. Op basis van hun ideeën kunnen we het platform verder verbeteren. Daarna maken we het hopelijk snel online beschikbaar voor alle jongeren.

Op dit moment is het ENYOY-onderzoek in de afrondende fase en kunnen jongeren tijdelijk niet deelnemen. Voor psychische hulp kun je daarom het beste overleggen met je huisarts. Wil je alvast met iemand praten over jouw problemen of zorgen? Dan kun je dus ook binnenlopen of chatten bij ons. Dat is altijd gratis, anoniem en een afspraak maken is niet nodig.

Ga naar ENYOY
Groene lijn