NL EN
@ease logo
We love to listen Jouw verhaal is belangrijk
Groen getekend cirkeltje

@ease Amsterdam

Onze openingstijden

Maandag van 15.00 tot 18.00 uur bij @ease LAB6.
Dinsdag van 15.00 tot 18.00 uur bij @ease Oost.
Woensdag van 15.00 tot 18.00 uur bij @ease LAB6.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur bij @ease Uilenstede.

Afspraak maken is niet nodig

Je mag zonder afspraak bij ons langskomen. Wil je vooraf even iets afstemmen dan mag je dat doen:

Jenny en Sander zijn vrijwilligers bij @ease in Amsterdam.
Ze vertellen je graag meer…

Ons adres

Op dit moment zijn er 3 @ease vestigingen in Amsterdam. Check de openingstijden om te zien op welke dag je waar kunt langskomen.

@ease LAB6
Jan Tooropstraat 6
1062 DN Amsterdam@ease Uilenstede
De Kas, Uilenstede 346B
1182 DB Amstelveen@ease Oost
Molukkenstraat 4HS
1094 BJ AmsterdamChat

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je ons ook online via de chat bereiken van 15.30 uur tot 18.00 uur.

Als je binnenloopt vangen onze vrijwilligers je op. We vragen of je iets wilt drinken en samen met twee vrijwilligers ga je naar onze gespreksruimte. Hier kun je rustig en veilig praten over alles waar je mee zit. Zo’n gesprek kan lang of kort duren en je mag ook zo vaak terug komen als je wilt. We begrijpen dat het spannend kan zijn om voor de eerste keer bij ons binnen te lopen. Onze vrijwilligers zijn erin getraind om ervoor te zorgen dat jij je snel op je gemak voelt. Je mag ook altijd iemand meenemen. Diegene mag in onze huiskamer wachten of met je meegaan naar de gespreksruimte, dat bepaal jij.

Als het gesprek klaar is, zullen de vrijwilligers je vragen om op een iPad een vragenlijst in te vullen. Dit kan anoniem. De antwoorden worden gebruikt voor onderzoek. We willen bijvoorbeeld graag weten hoe jij @ease gevonden hebt en hoe je het gesprek vond gaan. Jouw mening is belangrijk voor ons. Je kan ons helpen @ease te verbeteren. Mocht je liever niet mee willen werken, dan is dat geen probleem. Je kunt dat gewoon tegen ons zeggen.

Heb jij direct hulp nodig?

Als je op dit moment in gevaar bent, bel dan nu 112 voor meer hulp.

Gedachten aan zelfmoord?

Bij @ease kun je daar altijd over praten tijdens onze openingstijden. Ook kun je bellen met 113. Dit kan dag en nacht. Chat via www.113.nl of meld je aan voor online therapie. Het is anoniem en gratis.

Veel jongeren vinden het moeilijk om over zelfmoord te praten. Maar we weten dat praten over zelfmoordgedachten heel erg kan opluchten. Het helpt om de eenzaamheid en spanning weg te nemen. Je wordt rustiger. De ander kan je helpen om je gedachten te ordenen. En zal proberen om samen met jou een oplossing te zoeken.

Uptalk

Speciaal voor Amsterdamse jongeren in coronatijd werken we samen via Uptalk. Je kunt hier, ook buiten openingstijden van @ease, iedere dag van de week terecht voor een luisterend oor, tips en advies.
Logo Uptalk

Jouw GGD

Wil je iets weten over je gezondheid? Ga naar www.jouwggd.nl. Hier vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat. Stel direct een vraag via de chat of een stuur een e-mail. Anoniem en vertrouwelijk.
Logo Jouw GGD

Jongerenhulponline.nl

Op www.jongerenhulponline.nl kun je verschillende hulporganisaties vinden waar je anoniem, gratis en online terecht kunt.
Logo Jongerenhulp online

Jouw verhaal is belangrijk
Groene lijn