knop nederlands button english
knop nederlands button english
Vera

Ken je het gevoel wanneer je net een geweldig boek uit hebt of een fantastische film hebt gezien? Dat gevoel van afwezigheid, wanneer je de perceptie hebt dat je niet echt in het hier en nu leeft omdat je gedachten nog vast zitten in een boek of film. Vast in een verhaal dat misschien beter, slechter, enger, veiliger, mooier of interessanter is dan het verhaal waar je nu in leeft.

Dat is wat er gebeurde toen ik een paar weken geleden een boek las genaamd Captain Corelli's Mandolin. Toen de laatste pagina kwam, mompelde ik zachtjes het laatste woord en werd ik meteen getransporteerd naar een hete zomer op een Grieks eiland, gevuld met het gezoem van bijen en de geur van pijnbomen. Een hele dag leefde ik in mijn fantasie, maar de realiteit kwam bij me terug toen ik uit het raam keek en een koppel voorbij zag lopen met mondkapjes op. 

Een citaat uit dit boek bleef hangen in deze rare tijden "(...) the ultimate truth is, that history ought to consist of the little people caught up in it”. Geschiedenis gaat niet alleen over de geweldige of slechte heersers en historische personen, het gaat boven alles over jou en mij. Wanneer we in de komende jaren terugkijken op Covid-19 of 2020 in het algemeen, zullen mensen over ons willen lezen; hoe we omgingen met de lock down, wat we dachten in 2020, hoe we verstrikt raakten in het leven.  Dat is hoe het idee van maandelijks verhaal is geboren. Elke maand wordt er een kort verhaal/blog gepubliceerd op de @ease website en sociale media, waar ik of een andere jongere zal delen wat ons bezighoudt (anoniem of ondertekend). Het kan over alles gaan: mentale gezondheid, studiestress, geluk etc.  Het doel? Om van elkaar te leren! Een manier voor schrijvers om iets kwijt te kunnen, een manier voor lezers om te lezen, te leren en geïnspireerd te raken door anderen.

Lijkt het jou leuk om een stuk te schrijven? Stuur het dan naar info@ease en we nemen contact met je op!

Groetjes, Vera