knop nederlands button english
knop nederlands button english

Amsterdam


@ease LAB6

Jan Tooropstraat 6
1062 DN Amsterdam

@ease Uilenstede

De Kas, Uilenstede 346B
1182 DB Amstelveen

amsterdam@ease.nl

In juli en augustus zijn de openingstijden:

Maandag van 15.00u tot 18.00 | LAB6.

Donderdag* van 15.00 tot 18.00 | De Kas, Uilenstede 346B.

* @ease Uilenstede is donderdag 29 juli en donderdag 5 augustus gesloten i.v.m. de zomervakantie.

Huiskamer

Je kunt @ease Amsterdam vinden in LAB6 in Slotervaart, dichtbij station Lelylaan. Als je bij ons door de schuifdeuren binnenkomt, mag je direct doorlopen naar onze huiskamer. Dit is de eerste ruimte die je tegenkomt aan je rechterhand. Hier word je opgevangen door onze vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zitten achter een laptop om te chatten met jongeren, anderen zijn beschikbaar om met jou in gesprek te gaan.

Gespreksruimte

We vragen of je iets wilt drinken en samen met twee vrijwilligers ga je naar onze gespreksruimte. Hier kun je in alle rust je verhaal doen. We begrijpen dat het spannend kan zijn om bij ons binnen te lopen. Onze vrijwilligers zijn erin getraind om ervoor te zorgen dat jij je snel op je gemak voelt. Je mag ook altijd iemand meenemen. Diegene mag in onze huiskamer wachten of met je meegaan naar het gesprek, dat bepaal jij.

Vragenlijst

Als het gesprek klaar is, zullen de vrijwilligers je vragen om op een iPad een vragenlijst in te vullen. Dit kan anoniem. De antwoorden worden gebruikt voor onderzoek. We willen bijvoorbeeld graag weten hoe jij @ease gevonden hebt en hoe je het gesprek vond gaan. Jouw mening is belangrijk voor ons. Je kan ons helpen @ease te verbeteren. Mocht je liever niet mee willen werken, dan is dat geen probleem. Je kunt dat gewoon tegen ons zeggen.

LAB6

LAB6 is een productiehuis voor jongeren. Er zitten verschillende organisaties: Ara Cora, GirlsConnect, Dock en @ease. Het is een plek waar je als jongere terecht kunt om bijvoorbeeld huiswerk te maken, muziek te maken in de muziekstudio, te koken of om te praten als je ergens mee zit. Ook wordt er voorlichting gegeven over o.a. middelengebruik, lachgas en seksualiteit.

Chat

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je ons ook via de chat bereiken van 15.30 uur tot 18.00 uur.


UpTalk

Speciaal voor Amsterdamse jongeren in coronatijd werken we samen via UpTalk. Je kunt hier, ook buiten openingstijden van @ease, iedere dag van de week terecht voor een luisterend oor, tips en advies.

UpTalk

Vragen over je gezondheid?

Wil je iets weten over je gezondheid? Ga naar www.jouwggd.nl.Direct hulp nodig?

Denk je aan zelfmoord en heb je direct hulp nodig?Veel jongeren vinden het moeilijk om over zelfmoord te praten. Maar we weten dat praten over zelfmoordgedachten heel erg kan opluchten. Het helpt om de eenzaamheid en spanning weg te nemen. Je wordt rustiger. De ander kan je helpen om je gedachten te ordenen. En zal proberen om samen met jou een oplossing te zoeken.


@ease lab6

Fleur

Fleur, vrijwilliger:

"Het is oké om je even niet oké te voelen. En het oké om dat uit te spreken. Daar hoef je je niet voor te schamen. Ieder mens worstelt wel eens met zijn gevoelens. Erover praten lucht op!"

jenny

Jenny, vrijwilliger:

"Niemand hoort er alleen voor te staan, daarom staan wij van @ease naast je wanneer dat nodig is."

Sander

Sander, vrijwilliger:

"Een luisterend oor is altijd fijn en dat bieden wij."

Annemarie

Annemarie, vrijwilliger:

"Wees lief voor jezelf. Ook jij verdient een @ease moment en wij staan altijd voor je klaar!"

Anne

Anne, vrijwilliger:

"Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als er écht naar je verhaal wordt geluisterd. Ik vind het fijn om dit nu voor jongeren te doen, en er voor te zorgen dat zij zich gehoord voelen."

Lola

Lola, vrijwilliger:

"Iedereen heeft weleens behoefte aan een luisterend oor. @ease maakt dit mogelijk voor jongeren. Ik vind dit een heel mooi initiatief en ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren."

Sheran

Sheran, vrijwilliger:

"Hoe groot of klein een probleem ook lijkt, een luisterend oor helpt altijd. Daar zijn wij voor, bij @ease!"

@ease

@ease:

"Ben je tussen de 12 en 25? Zit je ergens mee? Praten helpt. Kom langs bij @ease. Gratis, anoniem en zonder afspraak."

Joep

Joep, psychiater in opleiding:

"Ieder mens verdient een luisterend oor! Als jij het even helemaal niet meer weet, staat @ease voor je klaar!"

Carmen

Carmen, psychiater in opleiding:

"Wat ik zo goed vind aan @ease is dat het jongeren de mogelijkheid geeft dat er op een oprechte manier naar ze geluisterd wordt, zonder druk van wachtlijsten of diagnose."