knop nederlands button english
knop nederlands button english

Amsterdam


@ease Lab6
Jan Tooropstraat 6
1062 DN Amsterdam
amsterdam@ease.nl


Kijk hier voor onze openingstijden.


Je kunt gewoon langskomen. Zo vaak als je wilt. Een afspraak maken hoeft niet, maar mag natuurlijk wel.

@ease zit op maandag bij LAB6 in Slotervaart. LAB6 is een productiehuis voor jongeren uit Amsterdam en wordt gerund door verschillende jongerenorganisaties. Als je bij LAB6 naar binnen loopt wordt je opgevangen door iemand van @ease. Samen met twee vrijwilligers ga je daarna naar de gespreksruimte. Hier kun je in alle rust je verhaal doen.


Op maandag, dinsdag en donderdag kun je ons ook via de chat bereiken van 15.30 uur tot 18.00 uur.


@ease Volta
Houtmankade 336
1013 RR Amsterdam
amsterdam@ease.nl


LET OP: DEZE LOCATIE IS NOG GESLOTEN.(@ease Volta)


@ease Volta zit in het gebouw van Volta in de Spaarndammerbuurt, tegenover de ingang van het Westerpark. Volta is een podium en popschool voor jongeren. Het valt onder de vleugels van Dock, een organisatie die zich o.a. inzet voor jongeren in de buurt.

Als je bij Volta naar binnengaat, kom je eerst in de centrale wachtruimte. Soms zitten hier kinderen, jongeren of ouders te wachten op muziekles. Je mag meteen doorlopen naar links. Je komt dan in de grote podiumzaal. Dit is de wachtruimte van @ease. De vrijwilligers vangen je daar op. Samen met twee vrijwilligers ga je daarna naar boven naar de gespreksruimte van @ease. Hier kun je in alle rust je verhaal doen.


Vragenlijst

Als het gesprek klaar is, zullen de vrijwilligers je vragen op een iPad een vragenlijst in te vullen. Dit kan anoniem. De antwoorden worden gebruikt voor onderzoek. We willen bijvoorbeeld graag weten hoe jij @ease gevonden hebt en hoe je het gesprek vond gaan. Jouw mening is belangrijk voor ons. Je kan ons helpen @ease te verbeteren. Mocht je liever niet mee willen werken, dan is dat geen probleem. Je kunt dat gewoon tegen ons zeggen.


Vragen over je gezondheid?

Wil je iets weten over je gezondheid? Ga naar www.jouwggd.nl.Direct hulp nodig?

Denk je aan zelfmoord en heb je direct hulp nodig?Veel jongeren vinden het moeilijk om over zelfmoord te praten. Maar we weten dat praten over zelfmoordgedachten heel erg kan opluchten. Het helpt om de eenzaamheid en spanning weg te nemen. Je wordt rustiger. De ander kan je helpen om je gedachten te ordenen. En zal proberen om samen met jou een oplossing te zoeken.


Fleur

Fleur, vrijwilliger:

"Het is oké om je even niet oké te voelen. En het oké om dat uit te spreken. Daar hoef je je niet voor te schamen. Ieder mens worstelt wel eens met zijn gevoelens. Erover praten lucht op!"

jenny

Jenny, vrijwilliger:

"Niemand hoort er alleen voor te staan, daarom staan wij van @ease naast je wanneer dat nodig is."

Sander

Sander, vrijwilliger:

"Een luisterend oor is altijd fijn en dat bieden wij."

Annemarie

Annemarie, vrijwilliger:

"Wees lief voor jezelf. Ook jij verdient een @ease moment en wij staan altijd voor je klaar!"

Anne

Anne, vrijwilliger:

"Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als er écht naar je verhaal wordt geluisterd. Ik vind het fijn om dit nu voor jongeren te doen, en er voor te zorgen dat zij zich gehoord voelen."

Lola

Lola, vrijwilliger:

"Iedereen heeft weleens behoefte aan een luisterend oor. @ease maakt dit mogelijk voor jongeren. Ik vind dit een heel mooi initiatief en ben blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren."

Sheran

Sheran, vrijwilliger:

"Hoe groot of klein een probleem ook lijkt, een luisterend oor helpt altijd. Daar zijn wij voor, bij @ease!"

@ease

@ease:

"Ben je tussen de 12 en 25? Zit je ergens mee? Praten helpt. Kom langs bij @ease. Gratis, anoniem en zonder afspraak."

Joep

Joep, psychiater in opleiding:

"Ieder mens verdient een luisterend oor! Als jij het even helemaal niet meer weet, staat @ease voor je klaar!"

Carmen

Carmen, psychiater in opleiding:

"wat ik zo goed vind aan @ease is dat het jongeren de mogelijkheid geeft dat er op een oprechte manier naar ze geluisterd wordt, zonder druk van wachtlijsten of diagnose."