Over @ease

Gezond blijven, een opleiding afmaken, een baan vinden, je dromen waarmaken…we gunnen het iedereen en zeker jongeren die nog een leven voor zich hebben. Daarom is het ook zo belangrijk om een goed vangnet te bieden voor jongeren die even niet zo lekker in hun vel zitten. Op een laagdrempelige manier en zonder wachtlijsten voor passende hulp. Daarom zijn we gestart met @ease!

 

Prof. McGorry, initiatiefnemer Headspace Australie, feliciteert @ease.

Wat is @ease?

@ease is de Nederlandse variant van het succesvolle Australische initiatief Headspace Australie. Headspace, werd in 2006

opgericht door de Australische overheid en biedt inmiddels in meer dan 100 laagdrempelige centra jongeren gratis hulp en psychische ondersteuning. De resultaten zijn heel positief! @ease ondersteunt jongeren wanneer ze vragen hebben over fysieke en psychische klachten, seksualiteit, verslaving, studie, financiële problemen en andere zaken waar je als jongere mee kunt zitten. Specifiek doen we dat door in Maastricht en Amsterdam centraal gelegen ontmoetingscentra te openen, waar jongeren tussen de 12 en 25 jaar anoniem, zonder afspraak, vrijblijvend en gratis binnen kunnen lopen en een luisterend oor vinden bij één van de aanwezige hulpverleners.

 

@ease is laagdrempelig en houdt rekening met het feit dat jongeren met sommige problemen niet graag naar hun ouders, hun vrienden, hun mentor op school of hun huisarts stappen. Een goed gesprek met iemand waar je verder geen verplichtingen bij voelt, kan dan juist prettig zijn. @ease wordt bemand door een team van enthousiaste én soms (ervarings)deskundige vrijwilligers die goed kunnen inspelen op de vragen die jongeren stellen en – als het nodig is – (snel) kunnen helpen de juiste zorg buiten @ease te vinden.

Print Friendly, PDF & Email
2017 Stichting @ease ©, KVK 69771235 Frontier Theme
Translate »